Kim Nordberg: Kommunikaation tärkeyttä ei voi koskaan väheksyä

Palvelupäällikkömme ja Scrum Masterimme Kim varmistaa sen, että kommunikaatio toimii hyvin Robun kehitystiimin ja asiakkaiden välillä. Avoimuus on Kimille tärkeä arvo, joka ohjaa toimintaa molempiin suuntiin.

Miten päädyit aikanaan Robulle?

Alunperin opiskelin mediatekniikan insinööriksi Metropoliassa. Kiinnostuin jo ammattikorkeakoulussa enemmän projektikokonaisuuksista kuin pelkästään ohjelmoinnista. Projektinhallinnassa pääsin laajemmin yhdistämään sekä teknistä ymmärrystä että asiakasnäkökulmaa. Minulle on työssäni tärkeää sosiaalinen puoli ja aiemmissa työpaikoissani olen työskennellyt aina jollain tavoin lähellä asiakasrajapintaa.

Robuun tutustuin aikanaan kollegan kautta, joka vinkkasi, että saattaisin sopia juuri tähän työyhteisöön. Työhaastattelussa saamani kuva Robusta puhutteli minua. Yrityksen visio oli selkeä ja täällä oli myös hyvä “pössis”.

Mistä vastaat Robulla?

Olen palvelupäällikkö ja vastaan asiakasprojektien projektinhallinnasta. Olen asiakasrajapinnan ja Robun ohjelmistokehittäjien välinen yhteyshenkilö. 

Tavallinen työviikkoni sisältää muun muassa aktiivisten asiakasprojektien seurantaa, kehittäjien kanssa käytäviä keskusteluita ja erilaisten palavereiden fasilitointia. Pidän huolta siitä, että kaikilla on selkeä kuva projektista, jotta pysymme tavoitteissamme. Tehtäväni on myös ehkäistä ja poistaa mahdollisia esteitä kehitystiimin ja asiakkaan väliltä. Varmistan sen, että kommunikaatio toimii molempiin suuntiin.

Tällä hetkellä toimin myös konsulttina tehden Scrum Master töitä asiakkaalle eli vastaan Scrum-prosessin etenemisestä sekä -palavereiden fasilitoinnista. 

Toimin Robulla lisäksi luottamusmiehenä, työsuojeluvaltuutettuna sekä johtoryhmässä. Minulle on luontaista tehdä paljon erilaisia asioita ja siksi pidän monipuolisista tehtävistä. 

Mikä on ollut kiinnostavin projektisi Robulla ja miksi?

Kehitimme Keusotelle Lasterin eli lastensuojelun ympärivuorokautista palvelua tarjoavien yksiköiden viranomaistietokannan. Tämä oli tärkeä projekti ja asiakkaalla oli sille selkeä tarve. Toimin tässä projektissa kaksoisroolissa eli projektipäällikkönä ja Scrum Masterina.

Pääsimme suunnittelemaan ja tekemään tämän projektin alusta lähtien yhdessä asiakkaan kanssa. Parasta projektissa olivat asiakkaan aktiivinen läsnäolo ja avoimuus ketterää kehitystä kohtaan, joka oli heille uusi toimintatapa. Saimme sparrata asiakasta Scrum-menetelmiin ja se tuntui todella mahtavalta. Kehitimme siis samalla asiakkaan toimintatapoja sekä uutta palvelua yhdessä heidän kanssaan. 

Miksi on kiva olla töissä juuri Robulla?

Minulle kaikkein tärkeimmät asiat Robulla ovat avoimuus ja kommunikaation määrä. Robulla tietoa jaetaan avoimesti ja kaikkien kanssa on helppo tulla toimeen. Robulla ihmisillä on samanlainen arvomaailma ja kaikki ponnistelevat kohti samoja isoja tavoitteita. Tällaisessa psykologisesti turvallisessa työilmapiirissa jokainen uskaltaa olla töissä oma itsensä. 

Robulla eivät myöskään tittelit rajoita sitä, mihin voi osallistua. Meillä kaikki voivat aktiivisesti osallistua yrityksen kehittämiseen. Robulla on käytössä rinki-toiminta, jonka kautta voi ottaa osaa esimerkiksi markkinoinnin tai teknologian kehittämiseen.

Jos sinun pitäisi kuvailla Robua kolmella sanalla mitkä ne olisivat?

Robu on työyhteisönä avoin, välittävä ja aktiivinen. Aktiivisella tarkoitan sitä, että me uskallamme kehittyä. Jos havaitsemme jotain puutteita, uskallamme myös aktiivisesti puuttua asioihin ja kehittää niitä. Uskallamme kokeilla uusia asioita, emmekä pelkästään tyydy olemassa olevaan tapaan.

Mikä Robun arvoista on sinulle kaikkein tärkein?

Minulle tärkein arvo Robulla on avoimuus, sillä kommunikaation tärkeyttä ei voi koskaan väheksyä. Tämä korostuu myös omassa roolissani asiakkaiden ja tiimien välisenä liimana. Haluamme pysyä rehellisenä asiakkaidemme suuntaan, emmekä tee työtä vain rahan kiilto silmissä. Haluamme aidosti auttaa asiakkaitamme ja tehdä heille merkityksellisiä asioita. Avoimuus on tässä tärkeää.

Mikä olisi unelmatyösi jos voisit tehdä mitä vain?

Robulla olen erittäin tyytyväinen omaan roolini ja se on minulle ideaalinen. Jos olisi mahdollista tehdä ihan mitä vain, niin silloin kasvattaisin ylämaankarjaa ja alpakoita Päijät-Hämeessä tai Länsi-Uudellamaalla. Nuorempana olin kesäisin limousin-karjatilalla töissä ja myös TET-harjoittelussa. Ylämaankarjalla on limousin-rotua päheämpi otsatukka ja alpakat puolestaan ovat hyvin monipuolisia eläimiä ja sopivat mm. terapiaeläimiksi. Pidän maataloustöistä ja maalaiselämä kiinnostaa minua. Mutta ehkä minun pitäisi myös vähän Scrum-masteroida maalaiselämän sivussa aina välillä välttääkseni mökkihöperöitymistä.

Mistä löydämme sinut työn ulkopuolella?

Vapaa-aikana pitää saada ruokittua kilpailuhenkisyyttäni. Harrastan video- ja lautapelaamista sekä erilaisia lajikokeiluja, viimeisempänä on tullut kokeiltua kaveriporukalla padelia. Pulssin tasaajina vapaa-ajallani toimivat oma kesämökki, luonnossa liikkuminen sekä kotielämä vaimoni ja samojedi-koiramme Taigan kanssa.

Sonja Palin
Sonja Palin
HR Manager