Juhani Halkomäki: Robun arvoista minulle läheisin on välittäminen

Ohjelmistokehittäjämme Juhani Halkomäki aloitti Robulla noin kaksi vuotta sitten. Hän on mukana kehittämässä asiakkaillemme erilaisia ohjelmisto- ja sovellusprojekteja.

Mikä toi sinut Robulle?

Olen ollut alalla jo yli kymmenen vuotta, suurimman osan siitä digimarkkinoinnin puolella. Tunsin kuitenkin jo pidemmän aikaa, että työstäni puuttui merkityksellisyys. Kun korona iski, minulle tuli tunne, että nyt olisi aika etsiä jotain uutta työrintamalla. Silloin Robu tuli vastaan, ja kun kävin täällä haastattelussa, se tuntui minusta hyvältä valinnalta. Täällä keskitytään sote-alaan, joka tuntui merkitykselliseltä. Myös Robun arvot ja matala hierarkia tulivat haastattelussa esille ja kolahtivat minuun.

Mistä vastaat Robulla tällä hetkellä?

Olen ohjelmistokehittäjä ja työskentelen pääasiassa front-end teknologioiden parissa erinäisissä asiakasprojekteissamme. Viime aikoina olen ollut mukana toteuttamassa useita mobiilisovelluksia React Nativella.

Millainen mielestäsi on hyvä ohjelmistokehittäjä?

Minusta tuntuu, että siihen liittyy todella paljon ominaisuuksia. Ohjelmistokehittäjänä törmää usein ongelmiin tai pulmiin, joita pitää ratkoa. Se vaatii sitä, että sietää hankalia tilanteita ja on valmis tutkimaan ja kääntämään useammankin kiven. Se vaatii myös innostusta tutustua uusiin teknologioihin ja itsensä kehittämiseen, ettei jämähdä paikoilleen. Jossain määrin myös luovaa ajattelua, jotta osaa keksiä ratkaisuja myös laatikon ulkopuolelta joihinkin ongelmiin. Lisäksi pitää voida työskennellä hyvin muiden ihmisten kanssa. Tällä alalla on vaikea sooloilla.

Miltä tuntuu tehdä tätä työtä juuri Robulla?

Yleisesti tykkään olla toimistolla lähitöissä ja että paikalla on myös muita työkavereita, vaikka he eivät välttämättä työskentelisi kanssani samassa projektissa. Työkaverit täällä Robulla ovat todella mukavia. Kaikki jakavat Robun arvot ja se näkyy. Heti ensimmäisestä työpäivästä lähtien tunsin itseni erittäin tervetulleeksi. Sosiaalinen aspekti on minulle tärkeä osa työtä ja tykkään erittäin paljon Robun porukasta.

Jos sinun pitäisi kuvailla Robua työyhteisönä kolmella sanalla, mitkä ne olisivat?

Robu on työyhteisönä ystävällinen, leikkisä ja osaava.

Mikä Robun arvoista merkitsee sinulle itsellesi eniten?

Robun arvoista minulle läheisin on välittäminen. On tärkeää, että pidämme tasapuolisesti huolta toisistamme ja katsomme toistemme perään siten, että kukaan ei ala voimaan huonosti työssä. Ja että yritämme pitää yhtä.

Mikä on ollut kiinnostavin projektisi Robulla ja miksi?

Kaikissa projekteissa on omat mielenkiintoiset juttunsa. Ensimmäinen asiakasprojekti, johon pääsin mukaan Robulla oli erittäin kiinnostava siksi, että siinä pääsin ensimmäistä kertaa kehittämään mobiilisovellusta. Sain myös aika ison vastuun kyseisen sovelluksen kehittämisestä, joten pääsin hyvällä tavalla syvään päätyyn. Projektissa oli omat haasteensa, mutta se oli myös opettavainen matka. Sen jälkeen olen saanut käyttää oppimiani teknologioita useammassa mobiilisovellusprojektissa.

Mistä löydämme sinut todennäköisimmin työn ulkopuolella?

Suurin osa arjestani kuluu puolisoni ja 4-vuotiaan poikani kanssa. Silloin kun minulla on omaa aikaa, tykkään tehdä generatiivista taidetta, jota luodaan koodin ja algoritmien avulla. Tällainen taiteellisempi tapa käyttää ohjelmointiosaamista on minulle täydellinen keino rentoutua.

Kevään myötä olen aktivoinut korona-aikaa edeltäneen kiipeilyharrastuksen ja pyrin käymään boulderoimassa viikoittain.

Sen lisäksi pistimme vuosi sitten kavereiden kanssa bändin pystyyn. Olemme soittaneet yhdessä jo teini-ikäisinä, mutta silloin homma lopahti opiskelujen myötä. Pyrimme käymään treenikämpällä soittamassa kerran viikossa. Se on ollut meille perheellisille hyvä kiinteä irtautumishetki ja hauskaa luovaa hommaa. Luovuus onkin minulle tärkeää ja tykkään ilmaista sitä koodin ja musiikin kautta.

Haluaisitko työskennellä Juhanin kanssa? Tsekkaa avoimet työpaikkamme!

Sonja Palin
Sonja Palin
HR Manager