Sinustako seuraava robutaatti?

Robun kulttuuri

Robu on tiivis, parinkymmenen työntekijän, eli robutaatin, lämmin, avoin ja huumorintajuinen yhteisö. Haluamme, että työt innostavat ja tuottavat tekijälleen iloa – myös niinä harmaina ja sateisina maanantaiaamuina. Uskomme, että niin elämänlaatu kuin työn jälkikin paranevat, kun töissä viihtyy ja voi hyvin.

Me pidämme pienen yrityksen fiiliksestä, emmekä tahdo riskeerata sitä kasvamalla holtittomasti. Teemme päätöksiä yhdessä, ja jokainen robutaatti voi osallistua toimintamme kehittämiseen intressiensä mukaisesti. Meillä työtä tehdään aidosti ketterästi pyrkimyksenämme löytää asiakkaamme arkea helpottavia ratkaisuja.

Matalahierarkinen ja avoin kulttuurimme muodostuu meille tärkeistä arvoista ja käytännöistä. Tutustu tarkemmin alta siihen, miltä työskentely Robulla voisi näyttää. Mikäli kiinnostuit, tee sivun alaosasta löytyvä kulttuurifittitesti ja laita hakemusta tulemaan!

Yhteistyö & yhteishenki

Me Robulla välitämme työyhteisöstämme, arvostamme työkavereidemme työtä ja tunteita sekä opimme jatkuvasti toisiltamme. Meille on tärkeää, että työyhteisömme jäsenet tuntevat kuuluvansa joukkoon ja kokevat olonsa turvalliseksi. Tätä edellyttää se, että jokainen robutaatti saa olla vapaasti oma erilainen itsensä. Jokaisella meillä on myös vastuu huolehtia toistemme hyvinvoinnista ja puuttua epäkohtiin.

Puhallamme yhteen hiileen ja uskomme, että hyvä tiimi on aina suurempi kuin osiensa summa. Teemme töitä pilke silmäkulmassa, ja nautimme aidosti toistemme seurasta – usein myös virallisen työajan ulkopuolella.

Avoimuus & läpinäkyvyys

Työyhteisömme psykologisen turvallisuuden kulmakivi on avoimuus. Meillä kaikesta saa ja täytyy voida puhua. Jokaisella, tehtävästä riippumatta, on mahdollisuus osallistua ja saada äänensä kuuluviin Robun sisäisissä asioissa. Rohkaisemme ideoimaan, kyseenalaistamaan ja nostamaan vaikeitakin asioita tapetille. Viestimme toisillemme ja asiakkaillemme aina avoimesti ja suoraan.

Johtoryhmäämme kuuluu kiertävä työntekijäedustaja, johon kuka tahansa voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Johtoryhmän kuukausittaiset katsaukset pitävät työntekijämme ajan tasalla myös Robun taloudellisesta tilanteesta. Avoimuus ja läpinäkyvyys yltävät myös Robun hallitukseen saakka, jonka esityslistat ja pöytäkirjat ovat robutaateille avoimia.

Työn merkityksellisyys

Tunne työn merkityksellisyydestä edistää hyvinvointia ja sitouttaa työntekijöitä. Tarjoamme mahdollisuuden päästä osaksi merkityksellisiä projekteja, joilla kehitetään Suomen sosiaali- ja terveysalan digitaalisia palveluita – ja täten myös edistetään yhteiskunnan hyvinvointia.

Me Robulla uskomme hyvinvoivan ja motivoituneen henkilöstön löytävän parhaiten asiakasta hyödyttävät ratkaisut. Pyrimme aina löytämään tekijöidemme toiveita ja kriteereitä vastaavia projekteja, jotka tarjoavat haasteita ja kehittävät osaamista. Tahdomme nähdä asiakkaamme menestyvän omassa liiketoiminnassaan, ja yhdessä löydämme parhaat tavat tuoda konkreettisia hyötyjä sekä asiakasorganisaatiolle että loppukäyttäjälle.

Joustavuus

Nautitko kaupungin sykkeestä ja toimistolla työskentelystä vai työskenteletkö mieluummin sieltä, missä nyt ikinä satutkaan olemaan? Me kannustamme itseohjautuvuuteen, eikä meille ole väliä mistä käsin työsi teet – kunhan työt tulevat tehtyä. Emme lähtökohtaisesti edes valitse projekteja, joissa vaaditaan täysin asiakkaan tiloissa työskentelyä, jotta kaikilla työntekijöillämme säilyy vapaus valita oma työpaikkansa. Myös lomat ja työaika ovat vapaasti sinun (ja projektitiimisi) päätettävissä.

Mitä me tarjoamme

Työntekijöiden hyvinvointi on tärkein arvomme ja teemme parhaamme, jotta robutaatit voivat hyvin niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Työkalujamme hyvän työyhteisön tueksi ovat muun muassa:

Meillä voit valita juuri ne työvälineet, jotka sopivat sinulle parhaiten ja joita tarvitset työssäsi. Etätöitä ja työergonomiaa helpottamaan tarjoamme käyttöösi haluamasi näytön,  kuulokkeet, työtuolin sekä tietenkin läppärin.

Meillä on käytössä Auntie, joka tarjoaa matalan kynnyksen palveluita oman jaksamisen ja hyvinvoinnin edistämiseen. Työhyvinvointiin panostamme myös laajalla työterveydellä, joka kattaa kaiken ja vielä enemmän. Lisäksi tarjoamme sinulle hammashoitoon etuja.

Kiitämme työntekijöitämme hyvästä työstä vuosibonusten ja osakkuusohjelman kautta. Lisäksi nostamme esille toistemme onnistumisia ja pieniä arjen tekoja Slackin kiitos-kanavalla <3

Työtä silloin kun haluat ja missä haluat? Meillä se onnistuu. Myös lomat saat sijoittaa sinne mihin itse parhaaksi näet.​

Työntekijöidemme hyvinvointi on tärkeää myös vapaa-ajalla. Siksi tapaturmavakuutuksemme pitää sinut turvassa myös työaikojen ulkopuolella.

Joskus perhe- ja työelämän yhteensovittaminen on haasteellista. Pyrimme kuitenkin helpottamaan näiden maailmojen kohtaamista, joten lapsesi sairastuessa apunasi on Pilke-lastenhoitopalvelut.

Robun sisäiset tapahtumat ja yhdessä vapaalle vaihtaminen ylläpitävät loistavaa tiimihenkeämme. On kesäjuhlia, liikunta-aktiviteetteja, hackathoneja, pikkujouluja ja vaikka mitä!

Arvomme mukaisesti haluamme kannustaa työntekijöitä fyysisen kunnon ylläpitoon ja tuemme myös vapaa-ajan harrastuksiasi. Voit valita käytätkö 400 euron vuosibudjetin hierontoihin, liikunta- ja kulttuuripalveluihin vai Firsbeat Lifeen.

Käytössämme on Smartumin lounasetu, jonka mobiilisovelluksen avulla voit ruokailla yli 9 000 eri ruokapaikassa ympäri Suomen. Haluamme myös kannustaa julkisten kulkuneuvojen käyttöön työmatkailussa, joten tarjoamme 300 euron työmatkaedun jokaiselle.​

Meille töihin?

Helsinki / Etätyö
#JavaScript #React #Python #Java
Helsinki / Etätyö
#ReactNative
Helsinki / Etätyö
Eikö hakemistamme rooleista löytynyt juuri sinun erityisosaamisaluetta? Jätä meille avoin hakemus!

Sopisitko meille ohjelmistokehittäjäksi?

Testaa soveltuvuutesi helpon ja nopean testin avulla

Robun arkea
Instagramissa

Heräsikö
kysyttävää?

Soittele tai laita Sonja Palinille viestiä. Sonja vastaa meidän rekrytoinneista ja työntekijäkokemuksen kehittämisestä 🤩