Ulkopuolinen CTO veloituksetta lainaan – Uhka vai mahdollisuus?

Jos ulkopuolinen CTO antaisi mielipiteen ohjelmistokehityksenne nykytasosta ja kehityskohteista, millainen se kenties olisi? Annamme teille CTO:n lainaan veloituksetta puoleksi päiväksi. Katsotaan, millaista palautetta alkaa syntymään.

”Kysyvä ei tieltä eksy” -sanonta toimii edelleen nykyajassa. Kysymisessä on käytännössä kyse toisen tahon tietopohjan ja mielipiteen kartoittamisesta, oli sitten kyseessä kone tai ihminen. Vastauksen saamisessa on se kiva juttu, että kysyjällä on vapaus päättää, hyödyntääkö sen vai ei.

Kysyminen ei tarkoita sitä, että kysyjä olisi tietämätön tai osaamaton, vaan kysyminen osoittaakin ennemmin älykkyyttä ja halua kehittää itseään sekä toimintaansa. Varsin usein kuitenkin kysymykset ovat pistemäisiä, ja niiden ympärillä vietetään vain ohikiitävä hetki. Harvemmin hyödynnetty keino on kysyä toiselta taholta mielipidettä niin, että on jo etukäteen varattu aiheen ympärillä tanssahteluun useampi tunti.

Vertaishenkilön käyttäminen pidemmissä sessioissa ei useasti toteudu varsinkaan johtotason tehtävissä, koska samassa organisaatiossa ei ole toista saman tehtävänkuvan omaavaa tahoa. Asiantuntijatoimialoilla oman esihenkilön substanssi ei monestikaan tarjoa riittävän leveää palloseinää. Toki verkostoista löytyy useimmiten saman genren osaajia, mutta heidän kanssaan kohtaamiset menevät ohikiitävien hetkien laariin.

”Ulkopuolinen CTO lainaan” -ehdotus pureutuu juuri edellä kuvattuun puutostilaan. CTO:t (+ CIO:t, CDO:t, IT-johtajat, tekniset päälliköt, jne.) ovat huipputaitavia hommissaan, mutta harvemmin he saavat vertaishenkilöltä rakentavia palautteita heidän toimintojensa kehityskohteista.

Me Robulla tarjoamme nyt muutamia puolikkaita, veloituksettomia CTO-päiviä sinun ja organisaatiosi hyödynnettäväksi. Olehan yhteydessä, niin kerromme mielellämme lisää!

Varaa aika Jaken kalenterista!

Robu Oy
Robu Oy